Jollyroom paketet

Här ser ni vad Jollyroom paketet innehöll förutom spjälsängsskyddet från Pingu. En massa smått och gott blev det :D Jag köpte en speldosa från Kids concept pumpkin serie som jag tycker är en sån supersöt serie. Tidigare har jag lådan för nappar i den serien. Sen så blev det en liten förvaringsask från svenska Färg & Form och tvättlappar från Lillgården. Förvaringsasken/påsen ska jag ha på skötbordet och förvara småsaker i. Sen en filt diinglisar till vagnen och en nagelsax från NUK. Filten har samma mönster som den hakklapp som jag har sen tidigare. Nu har jag en massa bra att ha grejor hemma till bebis.


Jag gillar mönstret från Färg & Form med de vita molnen på. Det ska bli spännande att se vad det är för melodier som speldosan spelar. Jag hade tänkt att ha den över skötbordet egentligen men nu kommer den istället att hänga i bebis rum.
 
Idag är det fredag! Och Ikväll blir det taco-mys kväll! :D

Gårdagskvällen på stranden

Igår blev det en oväntad tur till stranden (på kvällen) då det var så soligt och fint väder ute. Tog med mig Leila tidningen och bröd till pippifågel och visst var det två fåglar på plats på bryggan när vi kom dit :)


Ska visa er ikväll vad beställningen från Jollyroom innehöll förutom spjälsängsskyddet. Så vi ses här inne lite senare hoppas jag :)
 

Receptet på brödet: Solrosbröd med pumpakärnor



Det här behövs till ca 20 bullar:
ca 10 dl vetemjöl special (jag valde vetemjöl special med fullkorn)
1 dl solrosfrön, skalade
50 g jäst
2 msk smör, rumstempererat
2 msk honung
1 1/2 tsk salt
4 dl mjölk 37 grader

Pensling och dekoration:
1 ägg, uppvispat
3/4 dl pumpakärnor
Ugn: 225 grader

Gör såhär:
1. Blanda mjöl, solrosfrön, smulad jäst, smör, honung och salt i matberedaren med plastkniven monterad (jag gjorde för hand).
2. Kör maskinen och tillsätt mjölken genom matarröret. Arbeta degen ca 2 minuter. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar. Rulla ut delarna till längder. Dela längderna i 10 bitar.
4. Forma varje del till en bulle med lite avsmalnande ändar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor.
5. Grädda bullarna ca 12 minuter i mitten av ugnen. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
 
Och mumsa på!
 
Visa fler inlägg
Shopping och Mode Bloggar av mammor och gravida